Diensten voor senioren

Bent u zorg- of hulpverlener en kent u senioren binnen uw praktijk waar onze ondersteuning en begeleiding welkom zou zijn? Signaleert u slechte persoonlijke verzorging, eenzaamheid of kenmerken van dementie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Senior Support biedt diensten voor senioren zoals individuele begeleiding, gezelschap en dementiezorg. Wij kijken welke hulp nodig is om senioren zo lang mogelijk thuis te laten blijven wonen. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van het leven van kwetsbare senioren.

Individuele begeleiding

Wij bieden senioren hulp en begeleiding bij dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, koken, eten of administratie. Daarnaast gaan we graag met hen wandelen of mee naar een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Bovendien vinden we het belangrijk om tijd te maken voor persoonlijke aandacht en te luisteren naar hoe het met hen gaat.

Reguliere begeleiding op maat

Omdat Senior Support een vraaggestuurde organisatie is, is er veel mogelijk. Zo biedt Senior Support een oplossing op maat voor uw patiënt en zijn- of haar familie. Ook ’s avonds is er begeleiding mogelijk waar nodig. Als de situatie verandert en er meer hulp nodig is, passen we de dienstverlening waar mogelijk meteen aan. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een terminale fase, schalen wij waar mogelijk onze begeleidingsuren op. Dit is voor de naaste familie vaak zeer prettig en ontzorgend.

Werkwijze van onze begeleiders

Al onze Supporters worden door ons persoonlijk geselecteerd. Ze werken vanuit hun hart en hebben affiniteit met senioren. Ze zijn betrokken en betrouwbaar. Bovendien hebben zij een scherp signalerend vermogen en acteren daarop, zowel richting naasten als naar casemanagers. Vooral bij de toenemende groep senioren met dementie, is het belangrijk dat de symptomen herkend worden en dat daarop passend gereageerd wordt. Onze Supporters doen dit met grote zorgvuldigheid. De cliënten hebben te maken met één of meerdere vertrouwde gezichten. Alle Supporters hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Aanvragen van begeleiding

Senioren of hun naasten kunnen de begeleiding van Senior Support op verschillende manieren aanvragen. Dit is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Onze diensten worden vergoed uit het budget van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) of via een Persoonsgebonden Budget (PGB).

De cliënt ontvangt geen rekening van Senior Support, wel betaalt hij of zij een eigen bijdrage aan het CAK. Een andere mogelijkheid is ons op particuliere basis in te huren. De cliënt kan onze diensten dan aftrekken van de inkomstenbelasting onder de noemer ‘Extra gezinshulp’.

Contact

  Aanhef:

  Naam: *

  E-mail: *

  Telefoon:

  Vraag:

  Wilt u meer informatie? Vraag onze folder aan via ‘Contact’ of bel ons gerust. Wij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar tussen 09:00 uur en 17.30 uur via 0343-758737.

  Senior Support is actief in de hele regio Utrecht. Of u nu woont in de Utrechtse Heuvelrug (Driebergen, Doorn, Maarn, Leersum en Amerongen) of in Wijk bij Duurstede. In Zeist, Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin, Bunnik en Odijk.  Of in de regio de Bilt, Bilthoven, Groenekan, Hollandse Rading en Maartensdijk.

  Vanaf eind 2022 bieden wij onze begeleiding ook aan in de regio’s Houten, Gooi en Vechtstreek en Amersfoort.

  Maar ook wanneer u iets verder weg woont zoeken wij graag mee naar mogelijkheden.